Blanšírování


Zimní zelenina bez chuti?

Zelenina v zimě nemusí být mdlá. Stačí přidat jednu obyčejnou surovinu a chutná jako čerstvá ze zahrady

1. 11. 2025 • Adriana Singerová

Zimní zelenina nemá nejlepší pověst. Od prosince do března často chutná mdle, působí nevýrazně, někdy dokonce zanechává v ústech...


Těchto 6 druhů zeleniny je zdravější rovnou zamrazit

Těchto 6 druhů zeleniny je zdravější rovnou zamrazit. Odborník vysvětluje proč

28. 10. 2025 • Adriana Singerová

Mražená zelenina je zdravější, než si myslíte. Zatímco většina z nás má v hlavě zakódováno, že čerstvá zelenina je vždy nejlepší...


Jak docílit krásně zelené brokolice?

Jak vařit brokolici, aby neztratila barvu a chuť. Do hrnce přidejte tuto běžnou surovinu, radí šéfkuchař

10. 9. 2025 • Hana Smětáková

Brokolice rozděluje lidi na dva pomyslné tábory. Zatímco jedni tuto zeleninu nemají v oblibě, jiní ji milují a s chutí ji zařazují do...


Se zachováním živin pomůže jeden krok

Tajemství mražení ovoce odhaleno: Tento jednoduchý krok zachová všechny vitamíny. Využívají ho už tisíce Čechů

27. 8. 2025 • Monika Brešťanská

Zahrada je přes léto plná ovoce, které často není možné spotřebovat ještě čerstvé. Někdo z něj rád připraví marmelády, jiný...