Diverzita


Proč nezahušťovat omáčku moukou či smetanou?

Šéfkuchař odhaluje, proč by omáčku nikdy nezahustil moukou nebo smetanou. Místo toho používá tento zdravý a levný trik

7. 9. 2025 • Petr Eybl

Ve značné části světových kuchyní se omáčky zahušťují smetanou, škrobem nebo moukou. Výjimkou není ani ta česká, kde je mouka i...


Kvetoucí rožec plsnatý

Rostliny jako pilíře naší planety

12. 5. 2024 • Lenka Nováková

Mezinárodní den zdraví rostlin zdůrazňuje význam rostlin pro globální ekosystémy a ekonomiku, poukazuje na hrozby nemocí a škůdců a...


Polník jasanový

Invazní hmyz do roku 2050 zabije přes 1,5 milionů stromů jen v USA, varují vědci

20. 3. 2022 • Markéta Bártová

Výsadba stromů za miliardy korun bude nutná kvůli aktivitě invazních druhů hmyzu. Nejvíc stromů přitom poškodí jediný brouk a to kvůli...