Nejošklivější automobil světa by se měl brzy na silnice vrátit jako elektromobil

  
Martin Bárta
30. 11. 2022 ▪ 17:12

Nejošklivější automobil světa by se brzy mohl dočkat nového startu. Fiat totiž plánuje obnovení modelu Multipla v elektrické verzi. Na trhu by mohla být už za dva roky.

Fiat
Fiat
Foto: Luis Wilker WilkerNet z Pixabay

Už v příštích letech by se na trh mohl dostat staronový model značky Fiat, který byl už od svého vzniku velmi často označován jako nejošklivější vůz světa. Nová Multipla by se podle informací italského blogu Passione Auto Italiane měla na trhu objevit v elektrické verzi.

Mimo nejošklivějšího auta světa by ale Fiat měl nabídnout i malý model Fiat 600, taktéž v elektrické verzi. Staronová vozidla s elektromotory by měla patřit do segmentu vozidel za dostupnější ceny.

Podle informací by se staronové modely v elektrické verzi měly na trzích objevit už v roce 2024.

Italská značka mimo přeměny modelů Multipla a Fiat 600 na elektrické verze nabídne ale i další modely. Prvních z nich rovněž na elektřinu by měla firma ukázat už v příštím roce.

Bude takto vypadat nová Multipla?

Fanoušci značky tak doufají, že nová Multipla v elektrické verzi nebude příliš odlišná od verze se spalovacím motorem. Ta je sice jak již bylo uvedeno jedním z nejvíce nepochopených vozidel, která se na silnicích kdy pohybovala i přes to si ale vybudovala komunitu lidí, kteří na ní nedají dopustit.

Fanoušci značky tak už nyní připravují návrhy toho, jak by model v elektrické verzi mohl vypadat. Jeden z nich, který využívá současný designový jazyk značky ale i velkou část původního vzhledu vozidla ukázal na serveru YouTube oblíbený amatérský designer Tommaso D'Amico.




Štítky: Auto Elektromobilita Elektromobil Fiat Multipla Elektrické voz