Elektrická ofenziva Volkswagenu nabírá na síle. Německá továrna trhla rekord

  
Lenka Nováková
21. 11. 2022 ▪ 16:10

Zájem o elektrické modely od koncernových značek Volkswagenu roste. Ukazuje na to i nový výrobní rekord, který padl v německé továrně ve Cvikově.

Továrna Volkswagenu na elektromobily trhá rekordy
Továrna Volkswagenu na elektromobily trhá rekordy
Foto: Volkswagen

Zájem o elektrifikované modely z řady ID u Volkswagenu stále roste. Ukazuje na to i nový výrobní rekord, který se podařil továrně vyrábějící pouze elektromobily v německém Cvikově. Ta za jediný týden vyrobila celkem 7 100 vozů, což je její historický rekord.

Modely ID.3, ID.4 a ID.5 od Volkswagenu ale také třeba Audi Q4 e-tron nebo Cupra Born. Právě tyto modely mají společné to, že vznikají v německé továrně, která byla před tím než ji přebral Volkswagen hlavně továrnou na oblíbené Trabanty.

7 100 plně elektrických vozů se v továrně podařilo vyrobit v týdnu od 7. do 11. listopadu. Závod, který je v současnosti konstruován na výrobu něco přes 300 tisíc vozů ročně se tak blíží své výrobní kapacitě.

Další elektromobily přitom Volkswagen jak pod hlavní značkou, tak i pod dalšími koncernovými značkami vyrábí jak v Německu (Hannover, Emden) tak například i v České republice. U nás vznikají v současnosti pouze vozy Škoda ENYAQ iV a ENYAQ iV Coupé.




Štítky: Elektromobily Elektromobilita Volkswagen Německo